Dorpjes in de omgeving🏘ī¸

Geniet van de buitenlucht, elkaar en schitterende pittoreske plaatsjes!

📍BLOKZIJL
🚘 18 minuten 🚲36 minuten
Blokzijl is een voormalig Zuiderzeestadje. Het is gelegen in het hart van Nationaal Park Weerribben Weden. Blokzijl heeft een rijke handelsgeschiedenis. Vanuit hier werd vroeger turf door heel Nederland vervoert. Tegenwoordig is Blokzijl vooral een toeristische trekpleister! In de unieke havenkolk is het gerdurende het seizoen gezellig druk. Met een groot aanbod aan restaurants en winkeltjes hoeft u zich niet te vervelen.

📍MEPPEL
🚘 19 minuten 🚲41 minuten
Gezelligheid en gastvrijheid, je ervaart het in Meppel. De stad die bruist en waar de Meppeler toren het fiere middelpunt is van de karakteristieke binnenstad. Je wordt omringd door prachtige monumentale panden, de grachten en vele bruggen. Flaneer door de knusse winkelstraten en geniet op de sfeervolle pleinen.

📍ZWOLLE
🚘 31 minuten 🚲1,5 uur
Zwolle! De bruisende Hartstad waar een rijke geschiedenis hand in hand gaat met moderne kunst en hippe koffiebars. In dit prachtige centrum met een stervormige stadsgracht kun je uren wandelen, shoppen, eten Ên culturele hotspots bezoeken. Binnen de Zwolse stadsgracht Ên stadsmuren kom je hert ene icoon na het andere tegen: iconen als de Sassenpoort en de Peperbus. Cultuurparels als Museum de Fundatie en de Herman Brood Experience. Ook kunt u genieten in de bekendste driesterrenrestaurant van Nederland, De Librije. En dat allemaal binnen de stervormige grachtengordel; maar ook daarbuiten is Zwolle meer dan de moeite waard.

📍LEMMER
🚘 41 minuten 🚲2 uur
Lemmer is een prachtig dorp in het zuidwestekijke deel van Friesland. Lemmer is ÊÊn van de populairste watersportplaatsen in Friesland dit door zijn ligging aan de Friese meren en aan het Ijsselmeer. Toeristen komen naar lemmer toe om te winkelen in de Kortestreek, de Nieuwedijk en de Langestreek en zo heeft Lemmer ook een tal aan bezienswaardigheden. Een ''must see'' in Lemmer is het UNESCO werelderfgoed lr. D.F. Het woudagemaal, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld! Net buiten het cenntrum is het strand van Lemmer met een heerlijk strandpaviljoen waardoor het daar heerlijk vertoeven is. Vanaf het strand van Lemmer neem je zo een duik in het Ijsselmeer.