Meest gestelde vragen voor Vakantiepark Giethoorn

Onderstaand vindt u antwoord op de meest gestelde vragen van onze gasten. Wanneer uw vraag hier niet bij staat, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch als via de mail. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

U bent op de aankomstdag vanaf 16:00 uur welkom om de accommodatie te betreden. Wanneer u eerder aankomt kunt u bij het restaurant terecht voor een kopje koffie of thee of uitgebreid lunchen. 

In iedere woning op Vakantiepark Giethoorn vindt u een koffiezetapparaat (koffiecupapparaat).

Het is mogelijk om meerdere woningen naast elkaar te boeken. U kunt dit aangeven in het online boekingsproces, of informeren bij één van onze medewerkers. Wel brengen wij hier voorkeurskosten voor in rekening.

Nee. Bedlinnen zijn onderdeel van de verplichte kosten. U bent verplicht om €9,75 per persoon aan bedlinnen te betalen. Helaas worden er geen uitzonderingen gemaakt.

In een aantal accommodaties is een huisdier toegestaan. U dient uw huisdier bij het reserveren op te geven (maximaal 1 huisdieren per woning).

U bent verplicht een borg te betalen. Dit is €65,- voor de woning (type Kraaiennest € 115,-) en €35,- voor de eventuele elektrische sloep. Indien u de chalet en/of sloep schoon en zonder gebreken achterlaat, ontvangt u de borg binnen 14 dagen teruggestort op uw rekening.

Over het algemeen kunt u een weekend (vrijdag tot en met maandag), midweek (maandag tot en met vrijdag) en week (maandag tot en met maandag of vrijdag tot en met vrijdag boeken). Aangepaste data mogelijk in overleg. Inchecken is mogelijk vanaf 15:00 uur. U dient uit te checken voor 10:00 uur.

De huur is inclusief de huur van de accommodatie, reserveringskosten en eindschoonmaak. Daarnaast dient u te betalen: bedlinnen, toeristenbelasting en borg. Wanneer u boekt via de online boekingsmodule wordt dit automatisch verwerkt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerkers.

In de woningen zijn geen kinderbedjes aanwezig. Deze kunt u wel bij ons reserveren voor €7,95 per verblijf. Ook kunt u een kinderstoel reserveren.

Handdoeken zijn niet in de prijs inbegrepen. U kunt een handdoekenpakket bijboeken voor €6,95 per pakket (goed voor één persoon). Een pakket bevat één kleine en één grote handdoek. 

Ja, het is mogelijk om een bepaalde woning te boeken. U kunt kiezen voor een woning op een speciale locatie (aan het meer) of een bepaald woningnummer. U betaalt voorkeurskosten, zodat wij de woning voor u reserveren.

Op de aangegeven vertrekdag dient u vóór 10:00 uur uit te checken. Hier worden geen uitzonderingen in gemaakt.

Wanneer u gaat vissen op het vakantiepark, kan dit zonder visvergunning. Wanneer u buiten het vakantiepark gaat vissen, dient u een visvergunning te kopen. Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer u van te voren aangeeft dat u later aankomt, leggen wij de sleutel voor u klaar. Wij kunnen met u afstemmen hoe dit verder in zijn werk gaat. Hiervoor kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. 

In uw vakantiewoning is gratis WiFi aanwezig. De WiFi code vindt u in het keukenkastje onder de gootsteen.

Bij aankomst ontvangt u een parkmagazine, u kunt op de laatste bladzijde de vertrek informatie invullen. Vervolgens kunt u de magazine en de sleutels in de brievenbus bij de receptie achterlaten. Uw borg wordt, indien er geen schade of gebreken aan de woning zijn, binnen 14 dagen teruggestort.

Komt u met eigen vervoer naar Vakantiepark Giethoorn, dan kunt u parkeren bij restaurant 't Vonder.
Adres: Binnenpad 14
8355 BR Giethoorn
Het restaurant ligt op ongeveer 400 meter lopen van het vakantiepark. Giethoorn is namelijk autovrij. Voor aankomst dient u uw kenteken door te geven via het online portaal of via de mail.
U kunt één auto kosteloos parkeren. De groepsaccommodaties kunnen 3 auto's kosteloos parkeren. Extra auto's betalen €8,50- per dag. 

U kunt ons 24 uur per dag bereiken op het telefoonnummer: 0521-361332.

Ja, indien uw visite blijft overnachten, dient u dit de melden. De gasten betalen dan bedlinnen en toeristenbelasting.

Wanneer u niet de volledige borg heeft terug ontvangen is uw woning niet in juiste staat achtergelaten. Denk hierbij aan de werkzaamheden die vermeld staan op de vertrekenvelop. Ook kan het zijn dat er een defect is geconstateerd.

Bij een verblijf van 1 februari t/m 1 november is een sloep gratis inbegrepen bij uw verblijf. Dit geldt voor alle woningen, behalve type Tiny House & Lepelaar. Buiten deze periode kunt u bij verschillende bedrijven een bootje huren.

Wij raden het af om het vakantiepark te bezoeken, wanneer u erg slecht ter been bent. Giethoorn staat bekend om de (soms steile) bruggetjes en delen van het dorp zijn alleen te voet bereikbaar. Om op het vakantiepark te komen, dient u over een brug te wandelen. Omdat Giethoorn een autovrij centrum heeft, moet u 400 meter lopen van de parkeerplaats naar uw woning. Wanneer u twijfelt of het vakantiepark geschikt is, neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Wanneer u boekt in de periode van1 februari t/m 1 november is een sloep bij uw verblijf inbegrepen. U kunt gebruik maken van de sloep, wanneer u de sleutels van de woning heeft ontvangen. De sloep is inbegrepen bij alle woningen, behalve van type Tiny House & Lepelaar.

Wanneer u de sloep de gehele nacht aan de stroom laat, kunt u ongeveer 5 uur met de sloep varen.

Wanneer u parkeert op de parkeergelegenheid bij restaurant ‘t Vonder (Adres: Binnenpad 14), kunt u gebruik maken van de bagagekarren. Ook kunt u ervoor kiezen om uw bagage met de sloep op te halen. Een sloep in inbegrepen bij een verblijf in de periode van 1 april t/m 1 november m.u.v. type Watersnip & Lepelaar.