📍Speeltuinen in de buurt

Samen met de kids op vakantie? U hoeft zich geen moment te vervelen! Beniewd naar speeltuinen in de buurt? Hieronder ziet u een overzicht van de leukste plekken in de omgeving!

KINDERBOERDERIJ DE THIJENKAAMPE
🚘 14 MINUTEN 🚲 32 MINUTEN
Ravotten in de speeltuin, een ijsje eten op het terras en natuurlijk veel verschillende dieren bewonderen. Van geiten, cavia's konijnen tot kippen en koien. Het nostalgische boerenleven maak je van dichtbij mee. Ook leuk voor de alleskleinsten. Tip: leuk te combineren met een fietsroute. Je gaat dan langs allemaal leue plattelands weggetjes.
Thijendijk 14, steenwijkerwold

LAARZENPAD SINT JANSKLOOSTER
🚘 15 MINUTEN
Het laarzenpad is een wanderpad dwars door de natuur van Nationaal Park Weerribben- Wieden. Tijdens deze avontuurlijke wandeling ontdek je de schoonheid van de rietlanden, ribben en weren van heel dichtbij. Halverwege steek je met een pontje het water over, zodat je vanaf het dorp Kalenberg een rondje loopt. Het laarzenpad is ongeveer 3,5 km lang en deels begaanbaar gemaakt met bruggetjes en vlonders. De rest van de wandeling loop je met je laarzen door het zompige moerasgrond. de route is gesloten tijdens het roedseizoen van 15 maart tot 15 juli.
Beulakerpad 1, Sint Jansklooster

'T BINNENHOF PAASLOO
🚘 20 MINUTEN
Lekker uit eten met kinderen? Geen probleem bij Restaurant 't Binnenhof! Terwijl u rusitg kunt dineren, kunnen de kinderen zich naar hartenlust vermaken op de speelzolder met ballenbak, mega lego en kinderfilms in de speeltuin met springkussen, de kinderboerderij, de speeltoestellen en in het zwembad. 

Natuurlijk heeft ook de keuken aan de kinderen gedacht. Zo is er een eigen uitgebreide kinderkaart met diverse plates. Kleuren ze de kleurplaat in, dan ontvangen ze een lekkere traktatie.
Binnenweg 12, Paasloo

SPEELTUIN HAVELTE
🚘 21 MINUTEN
Vlak tegenover de hunnebedden, midden tussen de bossen en goed bereikbaar, is het een ideale plaats voor toeristen en passanten om even onderuit te zakken met een drnakje of te genieten van een smaakvolle lunch of heerlijk diner, terwijl de kinderen zich kunnen vermaken in de prachtige speeltuin. natuurlijk serveren zij voor de kleine gasten ook heerlijke pannenkoeken! Er is bij het theehuis veel te beleven: de prachtige speeltuin, het spetterende waterplein en de deinende luchtkussens en trampolines. Ook kunt u een balletje slaan op onze midgetgolfbaan die naast het theehuis ligt.
Van helomaweg 47, Darp

KABOUTERPAD WEERRIBBEN
🚘 24 MINUTEN
Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Bij Buitencentrum Weerribben ligt een rugzak voor je klaar met de materialen om op zoek te gaan naar de kabouters. Met een puntmuts op je hoofd loop je een route van 500 tot 1500 meter.
Hoogeweg 27, Ossenzijl